„Proteinele cele mai sănătoase sunt cele de origine vegetală, care oferă corpului aminoacizi esențiali cu un reziduu metabolic scăzut”, a declarat Aurelian Vasile, specialist naturopat, în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
Expertul recomandă proteinele vegetale din surse precum fasole, năut, quinoa organică și ciuperci, subliniind importanța acestora în raport cu proteinele de origine animală, cum sunt ouăle și brânza. Aceste proteine vegetale, alături de surse precum peștele, nucile și algele, oferă corpului un lanț complet de aminoacizi esențiali, care se absorb rapid și sunt esențiali pentru sănătate.
”Eu recomand proteinele care sunt cel mai aproape sau care sunt primele construite de natură, proteinele de tip vegetal. Fasole, năut, quinoa organică sau orice altceva din această categorie, chiar și ciupercile constituie sursă bună de proteină.
O altă sursă ar fi peștele, nucile, semințele sau mai avem și partea de alge, și acestea au o bază de proteină destul de ridicată”, explică naturopatul.
”Când ne referim la proteine, ne referim de fapt la aminoacizi. Până și păstura aceea de albine este un lanț complet de aminoacizi care se absorb instant în organism. Deci noi nu trebuie să ne referim neapărat la proteină, pentru că proteina este compusă din ceva. Aminoacizii sunt esențiali corpului. Unii sunt de sinteză, alții nu. Atunci căutăm acei aminoacizi care se eliberează rapid și care au un reziduu metabolic cât mai scăzut. Abia după aceea urmează proteina reziduală animală, ouă, brânză, și ultima eu clasez proteina de tip animal”, a mai spus Aurelian Vasile în exclusivitate în emisiunea iTkink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.