Un nou raport efectuat în Marea Britanie arată că numărul oamenilor cu forță de muncă bolnavi de cancer a crescut significant. Conform studiuuil, procentajul cazurilor a crescut cu 10% din 2010 până în 2015. În doar cinci ani, cu până la 80,000 mai mulți oameni au fost diagnosticați cu această boală, ceea ce duce numărul total de cazuri la 890,000 de victime.
În aceste circumstanțe, Grupul britanic de suport Macmillan Cancer Support îndeamnă angajatorii să sprijine pe cât posibil angajații care sunt diagnosticați cu cancer. Fundația dorește de asemenea să se asigure că angajații își știu drepturile la locul de muncă în cazul în care sunt diagnosticați: ”Cancerul nu este corect, dar șeful tău trebuie să fie”, declară fundația.
În 2016, aceștia au efectuat un studiu unde au intervievat 1,009 adulți bolnavi de cancer, care continuau să lucreze. În urmă interviurilor, fundația a descoperit că 53% dintre pacienți nu știau că angajatorul are o obligație față de ei să le ofere un program fexibil și să lucreze în funcție de nevoile lor. Pe deasupra, studiul a descoperit că o cincime din oameni s-au simțit discriminați la locul de muncă, odată ce au fost diagnosticați. Aceste statisici arată că în momente cruciale, angajații nu sunt susținuți de angajotori, iar în unele cazuri, chiar pedepsiți.
Anthony Lloyd West, care a fost diagnosticat cu leucemie, povestește cu durere cum în timpul tratamentului de cancer, a fost dat afară de la locul de muncă, pe motiv că nu mai au nevoie de serviciile lui. Într-un moment crucial, în care acesta avea nevoie de susținere și de un simț de normalitate, compania pentru care lucra a ales să îl părăsească, îmbolnăvindu-l psihic.
Fundația Macmillan sfătuiește toți angajatii care suferă de această boală să se intereseze de drepturile lor și ce responsabilități au firmele.