Consumul excesiv de sare ucide. Anual se înregistrează peste 1,6 milioane de decese care au legătură cu complicaţiile puse pe seama consumului excesiv de sare.
Hipertensiunea, atacul vascular cerebral şi bolile cardiovasculare sunt cauzate de nivelul ridicat de clorură de sodiu.
Potrivit unui studiu apărut în "New England Journal of Medicine", este foarte important să reducem consumul de sare, scrie
sciencesetavenir.fr.
Dr Dariush Mozaffarian, coordonatorul studiului, a declarat că "este dovedit că un nivel ridicat de clorură de sodiu creşte tensiunea arterială şi este un risc crescut pentru bolile cardiovasculare şi pentru accidentul vascular cerebral".
Cercetătorii au constatat că în 2010, consumul zilnic de sare la nivel mondial a fost de 3,95 grame de persoană, reprezentând aproape o doză dublă în comparaţie cu cea recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Specialiştii OMS recomandă pentru consumul zilnic 2 grame de sare de persoană.