Ingrediente:
- 1 cană ovăz măcinat
- 1 cană unt de arahide (sau migdale), neîndulcit, nearomat
- 2/3 cană seminţe de in
- zeama de la jumătate de lămâie
- zeama de la o portocală
- 2/3 cană stafide, mărunţite
- 1/3 cană curmale, mărunţite
- jumătate de linguriţă scorţişoară
- 1/4 linguriţă nucşoară
Mod de preparare:
1. Înmuiaţi ovăzul în apă pentru cel puţin o oră.
2. Clătiţi şi uscaţi ovăzul. Încercaţi să eliminaţi cât mai multă apă.
3. Adăugaţi toate ingredientele într-un blender şi amestecaţi până când obţineţi consistenţa unui aluat, uşor lipicios.
4. Rulaţi aluatul în bile mici şi puneţi-le în frigider, acoperite, pentru cel puţin o oră.
5. Pudraţi cu scorţişoară şi serviţi-le reci.