Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cele mai proaste 10 obiceiuri pentru liniştea ta psihică

Cele mai proaste 10 obiceiuri pentru liniştea ta psihică

2 minute de citit Publicat la 10:21 04 Noi 2014 Modificat la 10:21 04 Noi 2014
zen.jpg
Foto: myfacemylife.com
Publicaţia Time a dezvăluit un top al celor mai proaste 12 obiceiuri întâlnire la majoritatea oamenilor, care ne pot afecta în timp, dacă nu sunt schimbate. 
 
Postura
 
Felul în care ne simţim afectează felul în care mergem, dar şi reciproca este valabilă, conform unu studiu publicat într-o revistă de specialitate. Cercetătorii au descoperit că oamenii care se deplasează cu umerii încordaţi sunt mai predispuşi la stări negative decât cei care merg corect, cu umerii relaxaţi. 
 
Fotografii
 
Fotografiezi orice. Aviz amatorilor de Instagram, când pozezi tot ce există în jurul tău, s-ar putea să uiţi acele elemente mult mai uşor. Conform unui studiu publicat în revista "Ştiinţa psihologiei", participanţii au făcut un tur de muzeu şi au fost lăsaţi să facă poze la obiecte. Se pare că aceştia au avut probleme în a-şi aduce aminte ce au văzut, comparativ cu cei care nu au fost lăsaţi să facă poze şi care au reprodus fidel elementele pe lângă care au trecut. 
 
Exerciţii
 
Să privim lucrurile în felul următor: Dacă devii activ fizic de trei ori pe săptămână, riscul de a manifesta stări negative scade cu 19%, conform unui studiu publicat într-o revistă de profil. Studiul s-a întins pe 50 de ani şi a observat evoluţia a 11.000 de oameni. De altfel, teoria conform căreia exerciţiul fizic este esenţial pentru o stare bună generală a fost subliniată de mai multe ori, inclusiv în România, de specialişti.
 
Amânări 
 
Gândeşte-te la o activitate pe care o amâni şi fă-o. Dacă motivul este că activitatea respectivă te plictiseşte sau pur şi simplu nu simţi nevoia să o faci, nu te putem ajuta cu nimic. Dar dacă este ceva ce îţi creează o stare de tensiune, amânarea nu va face nimic decât să îţi dăuneze în timp. 
 
Relaţii toxice
 
Nu trebuie să vă spunem noi ce înseamnă o relaţie toxică, dar dacă partenerul vă aduce aminte constant că sunteţi incompetent sau egoist, este o problemă serioasă undeva şi poate ar trebui să vă  mai gândiţi. 
 
Viaţa 
 
Când iei viaţa prea în serios nu se întâmplă nimic bun. Să presupunem că te împiedici într-o groapă din asfalt, dacă tedinţa naturală este să te umpli de ruşine, este cazul să cauţi mai multe motive să râzi şi să te bucuri. "Râsul este medicamentul împotriva anxietăţii şi depresiei", este concluzia cercetătorilor. 
 
Somnul 
 
Somnul afectează tot, de la emoţii până la stare psihică, dar şi stare fizică, este concluzia cercetătorilor. Găsiţi-vă doza de somn necesară, pentru că somnul este felul organismului de a se regenera. Fără el, organismul poate ceda. mult mai uşor. 
 
Singurătate
 
Între copii, muncă, căsnicie şi alte activităţi, nu îţi găseşti un moment pentru tine. (Nu, dacă te închizi în baie nu se pune ca moment pentru tine). Specialiştii subliniază importanţa momentelor petrecute cu tine, pentru tine, indiferent dacă asta înseamnă 10 minute, o oră sau o zi. 
 
Telefon mobil
 
Când telefonul mobil devine o extensie a mâinii. Când a fost ultima oară când ai stat fără pic de tehnologie? Nu îţi aduci aminte? Ăsta nu este un semn bun. Se pare că toate aceste device-uri ne pot suprastimula şi dacă organismul nu este lăsat să se regenereze, stările negative se instalează mult mai uşor. 
 
Multitasking
 
Toţi suntem vinovaţi de multitasking, dar mâncatul în faţa televizorului şi cu o mână pe mouse, pe Facebook, nu este sănătos, ba din contră, devenim închişi faţă de ce întâmplă în jurul nostru, mai stresaţi şi obosiţi. Şi oricum se pare că multitaskingul nu există, în condiţiile în care organismul uman nu suportă astfel de activităţi conştiente.

×
x close