Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cel mai cancerigen pește este și cel mai consumat în România. Se găsește ușor, dar puțini știu cât e de periculos

Cel mai cancerigen pește este și cel mai consumat în România. Se găsește ușor, dar puțini știu cât e de periculos

<1 minut de citit Publicat la 12:33 04 Iul 2019 Modificat la 12:33 04 Iul 2019
o_1deu5a2ip21skvf133l5l11n448.jpg

Oricât de delicios ar fi, somonul afumat este contaminat cu tot felul de chimicale cancerigene precum antibiotice şi pesticide. Din aceeaşi categorie fac parte toate tipurile de peşte afumat. E bine să evităm prepararea pe grătar, cu cărbuni sau la flacără directă, a cărnii şi a peştelui. 

Când carnea (de vacă, porc, pasăre sau peşte) e gătită la temperaturi foarte înalte, aminoacizii constituenţi reacţionează cu creatina (o altă substanţă componentă care se găseşte în muşchi) şi formează amine heterociclice, considerate a fi carcinogene.  

×
Etichete: peste România
x close