Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ceaiul care stimulează sistemul imunitar și ne menține sănătoși tot anul. Dietetician: "Nu mai creşte sensibilitatea la boli"

Ceaiul care stimulează sistemul imunitar și ne menține sănătoși tot anul. Dietetician: "Nu mai creşte sensibilitatea la boli"

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 06:00 22 Mar 2024 Modificat la 06:00 22 Mar 2024
ceai getty images
Ceaiul care ne stimulează sistemul imunitar și ne menține sănătoși tot anul. Dietetician: "Nu mai creşte sensibilitatea la boli" Sursa foto: Getty Images

Acestea ne pot apăra de multe boli ce apar din cauza unei imunităţi scăzute, spun medicii.

Dieteticienii spun că există 10 alimente care supralimentează sistemul imunitar și ne mențin sănătoși tot anul.

Printre acestea se află şi ceaiul, la care nu mulţi se gândeau că ne poate fi de folos pentru o imunitate puternică.

Lista celor 10 alimente care ne întăresc sistemul imunitar: printre ele, un ceai

1. Ciuperci: bogate în seleniu, riboflavină și niacină, ele sunt importante pentru un sistem imunitar puternic.

2. Cartofi dulci: conțin beta-caroten, o formă de vitamina A esențială pentru o piele sănătoasă și o imunitate bună.

3. Migdale: sunt o sursă excelentă de vitamina E, un antioxidant important pentru susținerea sistemului imunitar.

4. Iaurt: conține culturi vii și probiotice care ajută la menținerea sănătății intestinului și la stimularea imunității.

5. Frunze verzi, precum spanacul și varza kale: acestea sunt bogate în fibre, antioxidanți și acid folic, important pentru funcția imunitară.

6. Ceai verde și negru: conțin polifenoli, flavonoide și L-teanină, substanţe care stimulează sistemul imunitar.

7. Varză: are o sursă de glutamină, care întărește sistemul imunitar.

8. Usturoi: conține allicină, cu proprietăți antibacteriene și antifungice.

9. Orz și ovăz: conțin beta-glucan, un tip de fibre care stimulează sistemul imunitar.

10. Pește: bogat în seleniu și acizi grași omega-3, acestea protejează plămânii de infecții.

"Cercetările arată că diverse deficiențe de nutrienți - vitaminele A, C, E, B, D, seleniu, zinc, fier, cupru și acid folic - vă pot crește sensibilitatea la boli", atrage atenţia Kara Lydon, dietetician și consilier certificat în alimentație.

"De fapt, malnutriția este cea mai frecventă cauză de imunodeficiență din lume, așa că asigurarea unei alimentații adecvate este esențială pentru sănătatea imunitară", mai spune dieteticianul, potrivit New York Post.

×
x close