Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cea mai simplă și cea mai bună rețetă de ciorbă de burtă

Cea mai simplă și cea mai bună rețetă de ciorbă de burtă

<1 minut de citit Publicat la 14:06 31 Aug 2015 Modificat la 14:06 31 Aug 2015
ciorba-crop-644x416.jpg
Ciorba a ajuns pe masa românilor dintr-un capriciu istoric, fiind fiartă, mai întâi, în ceaunele şi cazanele trupelor de spahii ale Imperiului Otoman, scrie ziarulring.ro.

Era atât de strâns legată de imaginea trupelor de militari otomani, că şefii regimentelor de spahii erau cunoscuţi sub titulatura de ciorbagii; poate şi pentru că lângă cortul lor se afla dintotdeauna cel al popotei, unde se făceau cele mai bune ciorbe de burtă sau de berbecuţi, aromate cu câteva fire de mentă, legume, piper şi, pentru ornament, pătrunjel proaspăt. În turceşte bine-cunoscuta fiertură poartă numele de çorba, cuvânt provenit din arabul šorba (šarâb).

Ciorbă de burtă. Reţetă clasică – Ingrediente

1 kg burtă de vită congelată 1 ceapă mare 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel

Mai multe, pe ziarulring.ro.

×
Etichete: retete
x close