![de ce te doare capul dupa consumul de vin rosu oamenii de stiinta au descoperit cauza de ce te doare capul dupa consumul de vin rosu oamenii de stiinta au descoperit cauza](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2024/12/17/de-ce-te-doare-capul-dupa-consumul-de-vin-rosu-oamenii-de-stiinta-au-descoperit-cauza-941653.webp)
Era atât de strâns legată de imaginea trupelor de militari otomani, că şefii regimentelor de spahii erau cunoscuţi sub titulatura de ciorbagii; poate şi pentru că lângă cortul lor se afla dintotdeauna cel al popotei, unde se făceau cele mai bune ciorbe de burtă sau de berbecuţi, aromate cu câteva fire de mentă, legume, piper şi, pentru ornament, pătrunjel proaspăt. În turceşte bine-cunoscuta fiertură poartă numele de çorba, cuvânt provenit din arabul šorba (šarâb).
Ciorbă de burtă. Reţetă clasică – Ingrediente
1 kg burtă de vită congelată 1 ceapă mare 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel
Mai multe, pe ziarulring.ro.