Angajaţii care îşi urăsc locurile de muncă prezintă un risc mai mare de îngrăşare, întrucât aceste persoane aleg alimente nesănătoase pentru mesele de prânz în zilele cu agende de lucru stresante, potrivit unui studiu realizat recent în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.
Prin comparaţie, angajaţii care au o atitudine pozitivă faţă de locurile lor de muncă aleg alimente sănătoase pentru mesele de prânz, orientându-se spre salate şi sendvişuri.
Peste trei sferturi (77%) dintre cei 2.000 de angajaţi britanici partticipanţi la acest studiu au spus că atmosfera de la locul de muncă influenţează "în mod categoric" alimentele pe care le aleg pentru mesele de prânz.
Jumătate dintre ei au spus că aleg întotdeauna alimente sănătoase în zilele în care se simt fericiţi şi bine dispuşi.
Totuşi, imediat ce au parte de o zi dificilă la birou, mai mult de jumătate (54%) dintre respondenţi renunţă la alimentele sănătoase, precum sushi şi salate, în favoarea unor preparate precum burgeri şi pizza.
O zi proastă la locul de muncă reprezintă, de asemenea, de departe, cea mai populară scuză pentru adoptarea unui comportament alimentar nesănătos, denumit "comfort eating" ("mâncat de consolare") - 72% dintre respondenţi recunoscând că procedează astfel.
În general, patru mese de prânz dintr-o săptămână de lucru obişnuită sunt alese în funcţie de starea de spirit, afirmă autorii studiului.