Care este diferența între carne și pește. De ce este atât de importantă ”dezlegarea la pește” din timpul postului
Publicat acum 5 ore si 49 minute
Legumele şi fructele proaspete, de sezon, ar trebui să facă parte din alimentaţia noastră zilnică alături de leguminoase, lactate şi proteine.
Prunele sunt o bună sursă de vitamina C. O singură prună asigură 10% din necesarul zilnic de vitamina C. Mai conţin vitamina A, sub formă de betacaroten, fibre, vitamina B2 şi potasiu. Şi prunele uscate, ca şi cele proaspete, conţin fitonutrienţi care au calităţi antioxidante puternice, ce distrug anumiţi radicali liberi care atacă celulele umane, potrivit libertatea.ro.
Aceştia protejează şi stratul natural de grăsimi care compun neuronii creierului. După cum se ştie, prunele sunt foarte bune şi ca remediu pentru constipaţie, având efect laxativ.