După ce toată iarna am privat corpul de legume proaspete şi "cu gust", primăvara salatele sunt nelipsite de pe mesele noastre. Însă cercetătorii ne arată către un aliment pe care nu ar trebui să îl neglijăm deloc în dieta noastră: SPANACUL.
Acesta, consumat crud - în salate, poate să reducă pofta de mâncare dintre mese şi contribuie la scăderea în greutate.
Descoperirea a fost făcută de Charlotte Erlanson-Albertsson, profesor la universitatea Lund, din Suedia. Ea a vorbit pentru prima oară despre compusul chimic numit tilacoidă - ce încetineşte digestia şi alină foamea.
Substanţa poate fi obţinută relativ uşor, din spanac. Acesta trebuie să fie zdrobit, filtrat şi trecut printr-o centrifugă, pentru ca tilacoidele să se separe de celulele plantei.
Aşadar, dacă doriţi o perioadă de detoxifiere a organismului dumneavoastră, spanacul este un aliment pe care vă puteţi baza.