
Biohacking-ul, un fenomen global care câștigă teren și în România, a fost pus sub lupă în cadrul unei conferințe organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Potrivit Lăcrămioarei Frăsineanu, specialist în domeniu, biohacking-ul este un curent care se concentrează pe longevitate și îmbunătățirea stării de sănătate prin combinarea practicărilor de sănătate cu tehnologia avansată.
"Biohacking-ul este un curent care prinde tot mai mult contur, chiar și în România, iar în acest moment putem vorbi de o comunitate activă de practicanți și furnizori de servicii și proceduri specifice", a explicat specialistul. Acesta subliniază faptul că bio-hacking-ul nu se referă doar la un stil de viață sănătos, ci și la personalizarea acestuia, adaptându-l la nevoile individuale ale fiecărei persoane, în funcție de vârsta biologică determinată prin epigenetică.
"Epigenetica ne permite să determinăm vârsta biologică, care poate fi inversată față de vârsta cronologică, oferindu-ne astfel posibilitatea de a interveni asupra modului în care îmbătrânim", a adăugat specialistul. Biohackerii folosesc diverse tehnici, precum băile cu îngheț sau expunerea la frig, care, deși nu sunt aprobate pe scară largă, au demonstrat efecte pozitive asupra mitocondriilor și energiei celulare, având potențialul de a întări și chiar de a inversa efectele îmbătrânirii biologice.
Expertul a menționat și un exemplu personal, explicând cum, după un test de vârstă biologică, a descoperit că aceasta era cu opt luni mai mare decât vârsta cronologică. "Medicul mi-a spus să stau liniștită, se poate și mai rău, dar am intrat într-un program personalizat de nutriție și wellness pentru a încetini procesul de îmbătrânire", a declarat aceasta.
În cadrul conferinței, specialiștii vor discuta despre limitele siguranței în biohacking, având alături și exemple de persoane care au reușit să-și îmbunătățească semnificativ vârsta biologică. Unul dintre speakerii evenimentului, de exemplu, are 52 de ani cronologic, dar vârsta sa biologică este de 30 de ani.
„Biohacking-ul este despre a înțelege cum putem să trăim mai mult și mai bine, având un control total asupra propriului corp”, a conchis specialistul.
Biohacking: Viitorul medicinei longevității sau experiment periculos?
Pe 9 aprilie, la ora 17:00, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează un eveniment live dedicat fenomenului biohacking-ului, o mișcare globală care promită să revoluționeze medicina longevității. Cu proceduri ce combină sănătatea tradițională cu tehnologia avansată, biohacking-ul susține că poate întineri organismul și poate extinde durata vieții. Însă, alături de promisiuni, există și riscuri.
Este biohacking-ul o soluție inovatoare pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă sau o practică periculoasă ce poate duce la efecte secundare neprevăzute? Participă la conferința live pe canalul YouTube și Facebook al Fundației Dan Voiculescu și află mai multe despre acest subiect captivant. Participarea este complet gratuită, iar înscrierea se poate face pe fundațiadanvoiculescu.ro.
Participanții vor avea oportunitatea de a câștiga acces exclusiv la Conferința Internațională de BioHacking, organizată de Dave Asprey, părintele mișcării globale de biohacking.