Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce pericole ascunde usturoiul chinezesc din supermarketurile româneşti

Ce pericole ascunde usturoiul chinezesc din supermarketurile româneşti

<1 minut de citit Publicat la 23:15 19 Aug 2016 Modificat la 23:15 19 Aug 2016
food-877968_640.jpg
foto: pixabay.com

80% din usturoiul comercializat în toată lumea provine din China, țară în care metodele de certificare nu sunt de încredere. Usturoiul produs în această țară este ușor de recunoscut datorită mai multor aspecte, potrivit avantaje.ro.

Specialiștii susțin că acest usturoi este pulverizat cu substanțe chimice al căror rol este acela de a-i stopa creșterea, de a-l albi și de a-i distruge dăunătorii. Aceiași specialiști trag un semnal de alarmă și referitor la tehnicile de cultivare a usturoiului practicate de chinezi. Ei susțin că producătorii obișnuiesc să fertilizeze solul cu… deșeuri umane netratate.

Mai mult, în scopul distrugerii paraziților, cultivatorii chinezi tratează usturoiul cu o substanță foarte toxică, bromura de metil. Dacă este expus unei concentrații foarte mari de bromură de metil, omul poate dezvolta afecțiuni respiratorii grave, putându-i fi afectat, de asemenea, sistemul nervos central. Adesea, această substanță cauzează moartea.

De asemenea, producătorii chinezi supun usturoiul unor tratamente cu plumb, sulfiți sau cu alți compuși foarte periculoși

×
x close