Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce este medicina regenerativă, pe care prea puțini români o cunosc: ”Ne ajută să îmbătrânim grațios”

Ce este medicina regenerativă, pe care prea puțini români o cunosc: ”Ne ajută să îmbătrânim grațios”

femeie batrana frumoasa oglinda
Ce este medicina regenerativă, pe care prea puțini români o cunosc. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    22 Oct 2024   •   16:50

Longevity Expo Forum Fest 2024, un eveniment unic care reunește specialiști de top în domeniul Longevității oferă azi şi mâine o scenă interactivă a ideilor inovative, practicilor de pionierat și a soluțiilor longevity.

Laura Dospinescu, medic specialist în medicină regenerativă, a explicat ce presupune acest domeniu și cum poate fi aplicat la nivel individual. De asemenea, a subliniat că, deși procesul de îmbătrânire nu poate fi evitat, medicina regenerativă ne poate ajuta să îmbătrânim „grațios”.

”Trebuie să ne gândim la faptul că organismul are o capacitate naturală de a se repara și a se regenera și oamenii de știință au încercat să descifreze acest proces și să-l aplice ca terapii. Și asta facem noi, aplicăm aceste terapii și vorbim de oxigen, ozonoterapie, de laserterapie de joasă putere, de suplimente nutritive administrate intravenos, de terapii celulare autologe, care pot fi folosite atât pe partea de beauty, cât și pe partea sistemică sau de sistem osteoarticular”, a explicat medicul. 

”Putem îmbătrâni frumos și sănătos, putem să ne bucurăm de fiecare clipă a vieții, la orice vârstă. Acum, de tratat îmbătrânirea nu o să o tratăm, noi o să îmbătrânim, dar cu ajutorul procedurilor de medicină regenerativă și reparatorie putem îmbătrâni grațios”, a mai spus ea. 

Laura Dospinescu este expertă în medicina regenerativă și este unul dintre puținii specialiști din România cu practică și experiență dobandite atât în țară, cât și în străinatate, în proceduri de regenerare de structuri musculoscheletale în afectiuni degenerative, inflamatorii și traumatice cu ajutorul celulelor regenerative, dar și în terapia PRP sau principiul regenerării cu sânge propriu.

Tenul se menține frumos acționând de la interior către exterior

Pe lângă toate terapiile menționate mai sus, pentru o îmbătrânire frumoasă trebuie să avem grijă și de tenul nostru. Și putem face asta folosind aparatul de diagnoză facială, disponibil în anumite clinici de la noi din țară, cu ajutorul căruia problemele pielii pot fi identificate rapid și tratate eficient, astfel încât tenul să își mențină aspectul tânăr și să arate mereu îngrijit, fără a reflecta vârsta reală.

”Orice afecțiune se găsește la interior, se reflectă și asupra calității pielii și nu numai. Aparatul de diagnoză facială ne permite să observăm anumite condiții ale pielii pe care nu le putem vedea cu ochiul liber. În acel moment trebuie să acționăm și din interior, nu doar exterior, cu anumite proceduri, tratamente cu microneedling și o rutină de skincare adecvată, dar și cu terapii intravenoase, pentru a avea acel concept de medicină 360, adică frumusețe și în interior și în exterior”, a explicatul și reprezentantul unei clinici de estetică din Capitală în cadrul conferinței. 

×
Parteneri
x close