Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce efect are, de fapt, alternarea cald-rece pentru organism

Ce efect are, de fapt, alternarea cald-rece pentru organism

femeie jacuzzi frig
Ce efect are, de fapt, alternarea cald-rece pentru organism. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    23 Oct 2024   •   16:54

La Longevity Expo Forum Fest, un eveniment internațional dedicat promovării sănătății și longevitații, organizat la Bucuresti de revista Longevity și Antena 3 CNN au loc astăzi și demonstrații live ale participanților. 

Pe de altă parte, specialiști din toată lumea vorbesc despre secretele unei bătrâneți fericite. 

În cadrul conferinței, Ioana Tonț, medic la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, a explicat beneficiile alternării temperaturilor asupra organismului: „Trecerea de la apa caldă, de 40°C, la temperaturi scăzute, mai ales iarna, ajută la călirea organismului și la stimularea circulației. Acest proces aduce un aport suplimentar de oxigen și energie, ceea ce îmbunătățește imunitatea și contribuie la o stare psihică bună. Nu trebuie să uităm că imunitatea depinde enorm de starea noastră psihică.”

Medicul Ana Oleniuc a subliniat și ea importanța echilibrului mental și atitudinii față de îmbătrânire, comparând situația din România cu cea din Japonia: „Diferența dintre atitudinea față de bătrânețe și boală în Japonia și România este imensă. Echilibrul generează totul, iar ei știu să-l mențină, să echilibreze totul”.

×
Parteneri
x close