Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Care legume din import sunt mai bune? Ce diferenţe sunt între cele din Spania, Turcia sau alte ţări

Care legume din import sunt mai bune? Ce diferenţe sunt între cele din Spania, Turcia sau alte ţări

1 minut de citit Publicat la 15:54 25 Ian 2017 Modificat la 15:54 25 Ian 2017
o_1b7auee7ldgu158mt8e14tq1vsk8.jpg
foto: pixabay.com

Fără gust, lipsite de nutrienţi, aţoase şi chiar lemnoase, dar cu aspect frumos, aşa arată legumele pe care le cumpărăm din comerţ. Şi deşi uneori punctează la capitolul imagine, legumele nu stau la fel de bine şi la capitolul beneficii aduse organismului nostru. Practic, legumele nu mai au gust pentru că provin din soiuri hibrid, speciale pentru seră, potrivit gandul.info.

În plus, legumele din import sunt tratate chimic ca să reziste mai mult, iar substanţele folosite au efecte negative asupra organismului, provocând intoxicarea ficatului, a rinichilor şi a sistemului nervos central, avertizează nutriţioniştii.

Piaţa autohtononă este invadată pe timpul iernii de legume aduse din import. Spania, Olanda, Italia, Turcia, Israelul şi Egiptul sunt ţările de provenienţă a acestor alimente. În Olanda şi Spania sunt sere înalte pentru productivitate crescută.

În Germania, de exemplu, se foloseşte un soi de castraveţi care este altoit cu unul de dovleci. Aceştia sunt mai sănătoşi, au mai multe substanţe nutritive şi sunt mai rezistenţi la bolilele specifice acestei legume. Soiul de castraveţi rezultat nu este tratat cu atât de multe substanţe chimice ca în cazul celor care nu sunt altoiţi cu dovleci.

În Olanda sunt întâlnite serele cu substrat umed. Roşiile obţinute din substrat umed sunt cele care arată frumos şi sunt mari. Acestea sunt crescute în substanţe hidroponice, adică substanţe nutritive.

 

×
Etichete: legume
x close