Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Care este momentul in care trebuie neaparat sa mananci „ceva dulce” si de ce

Care este momentul in care trebuie neaparat sa mananci „ceva dulce” si de ce

O.P.
1 minut de citit Publicat la 12:53 10 Iun 2014 Modificat la 12:53 10 Iun 2014
Close-up-of-a-woman-eating-a-large-piece-of-cake-871005-400x400.jpeg
Orice om poate suferi o cadere de glicemie. Asadar, nu doar diabeticii, ci si oamenii perfect sanatosi pot trece printr-o stare fizica, dar si emotionala proasta care poate fi redresata doar de „ceva dulce”.

Hipoglicemia se instaleaza atunci cand nivelul glicemiei, al glucozei in sange, scade sub 70 mg/dl. Desi diabeticii sunt cei mai predispusi la hipoglicemie, si oamenii perfect sanatosi pot suferi de caderi ale nivelului glucozei in sange atunci cand sar peste mese sau cand depun un mare efort fizic. Hipoglicemia poate aparea si pe fondul consumului excesiv de alcool, precum si al intoxicarii cu anumite substante medicamentoase, printre care se numara si aspirina luata in doze mari.


Confuzia, ameteala, starea de tremurat, durerile de cap, irascibilitatea, ritmul accelerat al batailor inimii, transpiratia, slabiciunea fizica, anxietatea si palirea la fata se numara printre simptomele hipoglicemiei.



Fara „tratament”, hipoglicemia poate duce la lesin, precum si la tulburari comportamentale si la coma.


Cei care trec prin caderi de glicemie, trebuie sa manance „ceva dulce”. Asta nu inseamna neaparat zahar, desi si o lingurita de miere sau o bucata de ciocolata neagra poate redresa nivelul glucozei din sange.


Cel mai indicat este sa consume alimente ale caror nutrienti se transforma treptat in glucoza.


 Continuarea pe LYla.ro

×
x close