Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Care este cel mai sănătos tip de carne. Nutriţioniştii au descoperit recent asta

Care este cel mai sănătos tip de carne. Nutriţioniştii au descoperit recent asta

O.P.
<1 minut de citit Publicat la 09:14 07 Oct 2014 Modificat la 09:14 07 Oct 2014
StLouisSteaks-1-5-630.jpg
Deși hulită, carnea de porc bate curcanul și la gust, și la calorii, condiţia este să fie carne de porc slabă. Cardiacii ar trebui să o consume însă cu moderaţie, iar cei cu probleme renale și gută trebuie să evite carnea de curcan.

Ambele sortimente sunt sănătoase atât timp cât sunt gătite dietetic, fără prăjire: la grătar (grill, fără foc), la cuptor sau prin sotare, și nu sunt garnisite cu cartofi sau alte făinoase (mămăligă, orez). O porţie nu ar trebui să depășească 100 de grame, “cam cât un pachet de cărţi”.

Consumată în cantităţi moderate, carnea de porc este o bună sursă de energie și are efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor și performanţelor mentale, iar prin conţinutul de antioxidanţi esenţiali stimulează imunitatea organismului în sezonul rece.
“Și carnea de porc poate fi destul de sănătoasă, pentru că se poate degresa foarte ușor spre deosebire de cea de vită, care are grăsime dispusă pe întregul mușchi. Iar gustul înclină în favoarea porcului”, explică nutriţionistul Corina Zugravu.

×
x close