Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Nu mai mâncați căpșuni cu zahăr! Cercetătorii au descoperit ce probleme mari pot crea

Nu mai mâncați căpșuni cu zahăr! Cercetătorii au descoperit ce probleme mari pot crea

S.T.
<1 minut de citit Publicat la 08:00 18 Iun 2020 Modificat la 08:00 18 Iun 2020
o_1eb0pd89chjb1vfdjkn1jdoaq7b.jpg
Sursa foto: Pixabay.com

Căpșunile sunt fructele cele mai populare, răcoritoare și nutritive disponibile vara.

Căpșunile nu stimulează rapid zahărul din sânge al unei persoane, ceea ce le face o alegere ideală pentru cei care au diabet.

Aceste fructe oferă multe beneficii pentru sănătate.

Căpșuni cu zahăr. Renunță la această combinație! Zahărul anulează toți nutrienții

Zahărul este ingredientul care provoacă cel mai mare număr de dependenți la nivel mondial. 

În plus, zahărul duce la modificarea structurii circuitului din creier.

Autorii unui studiu spun că descoperirile lor arată că „alimentele bogate în zahăr influenţează circuitul de recompensare din creier similar drogurilor care provoacă dependenţă”. 

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), consumul a 400 de grame de fructe și legume pe zi poate reduce riscul de boli de inimă, diabet și cancer, scrie medicalnewstoday.com.

Beneficiile pentru sănătate ale căpșunilor, informații nutritive

O cană de căpșuni feliate, proaspete, conține o serie de substanțe nutritive importante în următoarele cantități:

Calorii: 53 kcal

Proteine: 1,11 g

Carbohidrați: 12,75 g

Fibră dietetică: 3,30 g

Calciu: 27 mg

Fier: 0,68 mg

Magneziu: 22 mg

Fosfor: 40 mg

Potasiu: 254 mg

Vitamina C: 97,60 mg

Căpșunile conțin de asemenea o serie de antioxidanți puternici.

×
Etichete: capsuni zahar
x close