Căpșunile sunt fructele cele mai populare, răcoritoare și nutritive disponibile vara.
Căpșunile nu stimulează rapid zahărul din sânge al unei persoane, ceea ce le face o alegere ideală pentru cei care au diabet.
Aceste fructe oferă multe beneficii pentru sănătate.
Căpșuni cu zahăr. Renunță la această combinație! Zahărul anulează toți nutrienții
Zahărul este ingredientul care provoacă cel mai mare număr de dependenți la nivel mondial.
În plus, zahărul duce la modificarea structurii circuitului din creier.
Autorii unui studiu spun că descoperirile lor arată că „alimentele bogate în zahăr influenţează circuitul de recompensare din creier similar drogurilor care provoacă dependenţă”.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), consumul a 400 de grame de fructe și legume pe zi poate reduce riscul de boli de inimă, diabet și cancer, scrie medicalnewstoday.com.
Beneficiile pentru sănătate ale căpșunilor, informații nutritive
O cană de căpșuni feliate, proaspete, conține o serie de substanțe nutritive importante în următoarele cantități:
Calorii: 53 kcal
Proteine: 1,11 g
Carbohidrați: 12,75 g
Fibră dietetică: 3,30 g
Calciu: 27 mg
Fier: 0,68 mg
Magneziu: 22 mg
Fosfor: 40 mg
Potasiu: 254 mg
Vitamina C: 97,60 mg
Căpșunile conțin de asemenea o serie de antioxidanți puternici.