Consumul de zahar și produse cu un conținut ridicat de îndulcitori cresc riscul apariției hipertensiunii ceea ce poate duce la apariția bolilor de inimă si a altor afecțiuni.
Iată câteva metode prin care ne putem îndulci cafeaua, ca alternativa la zahar, scrie medlive.
Scorțișoara este una dintre cele mai accesibile metode la care putem apela pentru a adauga un plus de aroma cafelei si a inlatura gustul sau amar, fara a adauga calorii la fiecare cana consumata. Este indicat sa utilizam scortisoara pudra sau sa introducem cateva bastonase de scortisoara in recipientul de cafea.
O alta metoda de a indulci cafeaua este utilizarea pudrei de cacao, ce imbogateste aroma cafelei, fara a avea parte de efectele nocive ale indulcitorilor. In plus, flavonoidele ce intra in compozitia pudrei de cacao au o serie de beneficii pentru organism, iar efectul lor antioxidant sprijina eliminarea toxinelor si imbunatateste fluxul sangvin.
Vanilia sub forma de extract este o alta metoda eficienta la care putem apela pentru a indulci cafeaua, fara a ii adauga un plus de calorii.
Citește aici articolul complet.