Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Pericolul din brânza topită. Ce se ascunde, de fapt, în acest produs?

Pericolul din brânza topită. Ce se ascunde, de fapt, în acest produs?

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 09:28 05 Sep 2017 Modificat la 09:28 05 Sep 2017
o_1bp8bfqmp1idafc1c2j16n9i0f8.jpg

Brânza topită este o varietate de brânză procesată la căldură împreună cu alte ingrediente pe bază de lapte, emulsificatori, uleiuri vegetale săturate, sare, coloranţi alimentari, uneori şi zer şi/sau zahăr. 

O felie sau 21 de grame de brânză topită conţin în medie 6,6 grame de grăsimi, din care 4,1 grame de acizi graşi saturaţi (ceea ce reprezintă 21% din limita zilnică a unui adult). Aşadar, brânză topită este un produs bogat în grăsimi “nesănătoase”, sare şi emulsificatori, care nu trebuie să se regăsească în alimentația copiilor și a persoanelor în vârstă, potrivit doc.ro.

În Statele Unite ale Americii unele tipuri de brânză topită nu sunt recunoscute de autoritatea în domeniu (FDA) ca sortimente de brânză, pentru că procentajului ingredentului principal al acestora poate fi chiar şi mai mic de 51%, situaţie în care sunt denumite  „produse pe bază de brânză”.
 

×
x close