Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Avertismentul specialiştilor. Fructele şi legumele din supermarket pe care trebuie să le evităm

Avertismentul specialiştilor. Fructele şi legumele din supermarket pe care trebuie să le evităm

1 minut de citit Publicat la 13:56 27 Feb 2017 Modificat la 13:56 27 Feb 2017
o_1b9vmpmpg17eo8d91l0bcav1cnc8.jpg
foto: Pixabay.com

În cartea sa  „Prevenirea cancerului-un studiu economic comparat”, prof. dr. Pavel Chirilă a explicat cum să ne ferim de factorii care pot declanșa apariția cancerului. Unul dintre sfaturile sale este ca atunci când mergem la cumpărături în supermarketuri să evităm fructele şi legumele care arată bine.

Sărurile nitrice care se folosesc pentru stimularea creşterii plantelor, fructelor şi seminţelor, având nucleul nitro, stimulează atât talia plantelor, cât şi greutatea fructelor, a rodului şi a seminţelor. “Celula canceroasă aşa se şi defineşte, ca o creştere anarhică a celulelor unui organ. La ora actuală, există două surse periculoase de săruri nitrice în alimentaţia omului: cea din pământ (în Europa se toarnă circa 300.000.000 de tone de azotat în pământ, care este în parte fie preluat de plante, fie transportat de apele subterane şi plimbat prin toată Europa şi o parte rămâne în sol) şi cantitatea de circa 300 de mg de săruri nitrice pe care o găsim în kilogramul de mezeluri (60% este carne şi restul sunt săruri nitrice). După 10-20 de ani se atinge pragul în care un cancer se poate declanşa.

Azotaţii, nitraţii şi nitriţii, folosiţi ca stimulenţi pentru plante, au efecte atât asupra plantelor, cât şi a omului. La plante le-a scăzut drastic imunitatea, capacitatea lor de a se apăra de dăunători. Aşa au apărut peste 1000 de formule de insecticide. Acestea sunt remanente şi rămân în plantă sau fruct şi omul le consumă'', afirmă specialistul

Mai mult, pe doctorulzilei.ro.

 

×
Etichete: legume fructe
x close