Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Atenție la șoriciul cumpărat de sărbători! Specialiştii trag un semnal de alarmă

Atenție la șoriciul cumpărat de sărbători! Specialiştii trag un semnal de alarmă

<1 minut de citit Publicat la 15:19 20 Dec 2016 Modificat la 15:19 20 Dec 2016
o_1b4e65fmp10601jao1re21lch1vrs8.jpg

Pentru că cererea este mare şi cantităţile de şorici tradiţional sunt prea puţine, mulţi dintre producători falsifică produsul. Folosesc o serie de ingrediente pentru a face şoriciul industrial bun la gust, dar nu şi sănătos.

Cel mai vânat aliment pentru masa de Crăciun este şoriciul. Puţini sunt, însă, clienţii care ştiu că până şi tradiţionalul şorici poate fi fasificat. Pentru că şoriciul real se obţine în cantităţi prea mici, producătorii suplimentează cu invenţii comerciale.

"Pentru oamenii care nu ştiu ce înseamnă şoriciul bun şi şoriciul contrafăcut, când îl desfaci pe partea cealaltă, se vede untura pe el, grăsimea porcului. Culoarea e gălbuie, frumoasă, gustul e deosebit.", atenţionează un producător.

"Se reconstituie. Se ia, se fierte in apa cu sare, se pune acid lactic pentru albire, se rehidratează, devine mai gros, dar moale, dar cu altă consistenţă decât şoriciul de la ţară. E ceva gelatinos.", spune preşedintele Romalimenta, Sorin Minea. Continuarea AICI.

×
x close