betisoare parfumate palosanto.
Asociaţia Naţională pentru Aromaterapie Holistica din SUA definea Aromaterapia ca aplicarea terapeutică sau medicamentoasa, combinand utilizarea substanţelor aromatice (uleiuri esentiale) pentru vindecare holistică. Este foarte important de subliniat acest termen, “holistic”, caci el defineste o modalitate de vindecare cuprinzatoare si revelatoare in acelasi timp. În 1997, organizaţia internaţională de standardizare (ISO) a definit un ulei esenţial ca un produs obţinut din materii prime vegetale, fie prin distilarea cu apa sau abur, printr-un procedeu mecanic sau prin distilarea uscată.
O gamă largă de uleiuri esentiale a fost produsa pentru a avea diferite grade de actiune antimicrobiană şi sunt considerate a avea efecte antivirale, antifungice, insecticide, precum si avand multe proprietăţi antioxidante. Aromaterapia este indicata in aplicaţii numeroase ce vizeaza starea de bine si vindecarea oamenilor, iar acestea includ masajul, aplicaţii topice şi inhalare.
Cu toate acestea, utilizatorii ar trebui să fie conştienţi de faptul că produsele denumite naturale sunt, de asemenea, produse uneori cu ajutorul unor substante chimice, şi ele pot fi periculoase dacă le utilizati în mod greşit. Este important să urmaţi sfatul unui profesionist instruit, atunci când se utilizează uleiurile esenţiale in diverse tratamente pe care le faceti in anumite afectiuni cronice sau acute.
Uleiurile esenţiale pot sa ajute la stimularea sănătatii si a starii de bine a oamenilor. Aromaterapia este folosita, în mod normal, prin inhalare sau prin aplicarea locala. In inhalare, uleiurile se evaporă în aer folosind un recipient pe post de difuzor, se poate folosi un spray sau picaturi de ulei puse in apa fierbinte sau într-o baie de aburi. În afară de faptul ca ofera un miros plăcut, uleiurile de aromaterapie pot oferi efecte foarte bune asupra sistemului respirator, avand efect de dezinfectare, decongestionante, precum si multe alte beneficii psihologice de care e bine sa profiti.
Inhalarea de uleiuri esentiale stimuleaza sistemul olfactiv, adica acea parte a creierului legata de miros. Moleculele care intra in nas sau gura trec in plămâni şi de acolo în alte părţi ale corpului nostru. Odata ajunse in creier, acestea afectează sistemul limbic, el fiind legat de emoţiile pe care le simtim, de ritmul cardiac, tensiunea arterială, respiraţie, memorie, stres, si echilibrul hormonal.
În acest fel, uleiurile esentiale pot avea un efect subtil si totusi foarte important asupra organismului nostru. Aplicaţiile locale ale acestora includ: masaj cu uleiuri esentiale, folosirea produselor de acest tip in baie şi aplicarea asupra pielii. Zona în care uleiul trebuie să se aplice la masaj poate stimula circulatia şi poate de asemenea creşte absorbţia substantelor benefice. Unii susţin că zonele care sunt mai bogate in glande sudoripare si foliculii de par, cum ar fi capul sau palmele mâinii pot absorbi uleiurile mai eficient. Uleiurile esentiale nu sunt aplicate direct la nivelul pielii. Acestea trebuie să fie întotdeauna diluate cu un ulei ce va avea rolul de a asigura transportul lor la locul necesar. Un bun exemplu de ulei de transport pentru ele sunt uleiul de migdale dulci si uleiul de măsline.