Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Alimentul de post care previne acumularea de grăsimi pe vasele de sânge și e bun pentru creier

Alimentul de post care previne acumularea de grăsimi pe vasele de sânge și e bun pentru creier

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 10:56 16 Mar 2022 Modificat la 11:43 16 Mar 2022
masline

Acestea conțin foarte multe probiotice (bacterii bune), vitamine, antioxidanți, fibre și minerale.

Măslinele Kalamata se disting prin forma migdalată (ușor alungită), și culoarea bej-vișinie, asemănătoare vinetelor.

Consumul de măsline Kalamata este asociat cu un risc mai mic de instalare a bolilor de inimă, dar şi cu îmbunătăţirea vederii şi a sistemului osos. 

Acidul oleic din măslinele Kalamata reduce procesul inflamator în organism, una dintre cauzele principale ale bolilor cardiovasculare (boli de inimă, infarct, atac cerebral).

Numeroase studii au arătat că obezitatea şi ateroscleroza pot fi prevenite printr-un consum frecvent de grăsimi sănătoase, precum cele care se regăsesc şi în măslinele Kalamata.

De asemenea, acidul oleic este mai uşor metabolizat, ceea ce înseamnă că organismul îl foloseşte pentru a produce energie. Totodată, studiile au arătat că polifenolii din măsline pot reduce în mod natural nivelul colesterolului ”rău” din sânge, prevenind astfel hipertensiunea şi alte afecţiuni asociate acesteia.

Măslinele Kalamata protejează creierul

Aceiaşi antioxidanţi menţionaţi mai sus pot preveni degradarea celulară la nivelul creierului, scăzând astfel riscul unor boli precum Alzheimer sau Parkinson, asociate de regulă cu înaintarea în vârstă. De asemenea, aceste substanţe benefice protejează pielea de efectul nociv al razelor ultraviolete.

Testele de laborator au arătat că polifenolii au rol neuroprotector, iar măslinele Kalamata conţin din belşug astfel de substanţe, aşa că ar trebui consumate cât mai des.

×
Etichete: masline Kalamata
x close