Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Alimentul care îţi distruge ficatul mai rău decât alcoolul. Toţi îl mâncăm zilnic

Alimentul care îţi distruge ficatul mai rău decât alcoolul. Toţi îl mâncăm zilnic

o_1bcp9937ilhe132t1tt2s1jcnh8.jpg
Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    03 Apr 2017   •   09:51

O nouă boală a ajuns, recent, în topul afecţiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2. Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr.

În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime. 

Medicii recomandă să reducem cantitatea de zahăr consumată zilnic şi să adoptăm un regim alimentar sănătos, bazat pe fructe şi legume. 

×
Subiecte în articol: ficat zahar alcool
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close