Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Alimentul care îţi distruge ficatul mai rău decât alcoolul. Toţi îl mâncăm zilnic

Alimentul care îţi distruge ficatul mai rău decât alcoolul. Toţi îl mâncăm zilnic

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 09:51 03 Apr 2017 Modificat la 09:51 03 Apr 2017
o_1bcp9937ilhe132t1tt2s1jcnh8.jpg
Foto: pixabay.com

O nouă boală a ajuns, recent, în topul afecţiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2. Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr.

În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime. 

Medicii recomandă să reducem cantitatea de zahăr consumată zilnic şi să adoptăm un regim alimentar sănătos, bazat pe fructe şi legume. 

×
Etichete: ficat zahar alcool
x close