Consumul de fructe după-amiaza poate fi benefic pentru creierul obosit, contrar unor recomandări populare care sugerează evitarea acestora. În emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, naturopatul Aurelian Vasile a subliniat că fructoza din fructe oferă energia necesară pentru a susține funcționarea optimă a creierului în a doua parte a zilei, atunci când acesta are nevoie de un impuls energetic, fără ca celulele să fie ”biciuite” cu energizante.
Specialiștii confirmă că fructele sunt o sursă naturală de zahăr și vitamine, contribuind la menținerea nivelului de energie. Cu toate acestea, recomandarea este de a consuma fructele între mese și nu imediat după masă, pentru a evita suprasolicitarea digestiei. Mai mult decât atât, unii specialiști spun că fuctele trebuie evitate seara, deoarece pun în pericol silueta.
Părerile sunt însă împărțite. Și asta deoarece din ce în ce mai mulți nutriționiști susțin că fructele pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, oferind un boost de energie, fără să ducă la creșteri bruște ale glicemiei, comparativ cu alte surse de zahăr rafinat.
”Există multe recomandări care sugerează să evităm consumul de fructe după-amiaza, dar eu nu sunt de acord cu această idee și am o explicație logică pentru asta. După-amiaza, creierul devine obosit și are nevoie de mai multă fructoză, mai multă energie decât în mod normal. Tocmai atunci este momentul potrivit pentru a consuma fructe.
Este important, însă, să consumi fructele libere, eventual un mix de unul sau două fructe, între mese, nu imediat după masă. Asta va oferi nivelul necesar de energie fără să încarce digestia”, a explicat Aurelian Vasile în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.