Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Acestea sunt alimentele banale care te pot omorî pe loc dacă le consumi greșit

Acestea sunt alimentele banale care te pot omorî pe loc dacă le consumi greșit

<1 minut de citit Publicat la 15:53 25 Mai 2020 Modificat la 15:53 25 Mai 2020
Acestea sunt alimentele banale care te pot omorî pe loc dacă le consumi greșit
Foto: Pixabay.com

Iată la ce alimente să ai grijă:

1. Socul

Această plantă, de multe ori folosită în prepararea siropurilor și sucurilor poate provoca probleme grave la stomac daca nu este consumată corect. Florile sunt singurele comestibile, tulpina și diferite alte părți ale plantei, pot cauza probleme severe de stomac.

2. Ciupercile

Culese din pădure nu trebuie consumate sub nicio formă, atrag atenția medicii, întrucât pot suferi transformări (încrucișări de spori între ciuperci comestibile și otrăvitoare) și chiar și cei cu ochiul format se pot înșela. Intoxicațiile cu ciuperci reprezintă urgențe medicale majore, putând provoca insuficiență renală, hepatică și chiar decesul. Primele simptome sunt greață, vărsături, amețeli, dureri de cap și amețeli. Medicii îi sfîătuiesc pe oameni să nu încerce să se trateze acasă cu leacuri băbești și, de preferat, să consume ciuperci doar din locuri autorizate.

3. Peştele-balon, mai otrăvitor ca cianura

Delicatesa japoneză fugu, sau peştele-balon, este atât de periculoasă, încât cea mai mică eroare de preparare poate fi mortală. Îndepărtarea icrelor este cea mai periculoasă parte. Ficatul şi intestinele peştelui sunt de asemenea letale, chiar de 200 de ori mai letale decât cianura. Nu există antidot pentru toxinele conţinute de carnea acestui peşte.

Continuarea pe Doctorul Zilei.

×
Etichete: alimente
x close