Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Agenţia de Securitate Alimentară avertizează: "Nu spălaţi carnea de pui înainte de preparare". Ce se întâmplă dacă faceţi asta

Agenţia de Securitate Alimentară avertizează: "Nu spălaţi carnea de pui înainte de preparare". Ce se întâmplă dacă faceţi asta

O.P.
<1 minut de citit Publicat la 07:01 18 Iun 2014 Modificat la 07:01 18 Iun 2014
papricas-de-pui-cu-smantana-ingrediente-reteta-papricas.jpg
Agenţia britanică de Securitate Alimentară (Food Standard Agency – FSA) a lansat, luni, 16 iunie, un apel către populaţie de a înceta să mai spele carnea de pasăre înainte de a o găti, pentru a evita diseminarea bacteriilor, scrie jurnalul.ro.

Într-o prezentare video intitulată “adevărul despre Campylobacter”, FSA declară război acestei bacterii responsabile de infecţii intestinale în general benigne, dar care pot fi şi fatale la copii, persoanele în vârstă şi persoanele imunodepresive, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Circa 280.000 de britanici sunt afectaţi anual de această bacterie, care era cauza cel mai des întâlnită a gastro-enteritei. Şi, în patru cazuri din cinci, carnea de pasăre este la originea răului.

În acest context, FSA se alarmează, pentru că, potrivit unor noi date, 44% dintre britanici spală în mod sistematic carnea de pui înainte de a o găti. Astfel, 36% dintre persoane o fac pentru a “curăţa” pasărea, o treime pentru “a înlătura germenii” şi alţii pur şi simplu “pentru că aşa au fost obişnuiţi”.

×
x close