Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Află dacă brânza pe care o iei din magazine e falsificată. Uite cum se face testul

Află dacă brânza pe care o iei din magazine e falsificată. Uite cum se face testul

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 13:26 13 Iul 2017 Modificat la 13:26 13 Iul 2017
o_1bktn7hr11gqk150m1qq3gtvnir8.jpg
Foto: pixabay.com

Unii producători de brânzeturi adaugă amidon și grăsimi vegetale în brânza dulce de vaci, iar acest lucru îl poți testa cu ajutorul unei picături de iod, potrivit Realitatea.net.

Dacă brânza conține amidon, locul în care ai picurat iod se va colora în albastru. În caz contrar, nu-și va schimba culoarea.

Trebuie să lași brânza pe care ai picurat amidon timp de câteva ore la temperatura camerei. Dacă aceasta conține grăsimi vegetale, deasupra ei va apărea o crustă gălbuie.

×
Etichete: branza
x close