Iaurtul este un aliment nelipsit din meniul zilnic al multor persoane.
Adevărul spus de un nutriționist: Acesta este cel mai sănătos tip de iaurt
„Personal, evit iaurturile de vacă sau de bivoliţă sau iaurturile care conţin suplimentar şi smântâna, dar aleg întotdeauna iaurturile naturale de capră care nu conţin alte ingrediente decât laptele de capră şi culturile lactice selecţionate, iar variantele de iaurt care conţin şi tulpini de probiotice adăugate suplimentar după procesul pasteurizării reprezintă de departe cele mai bune opţiuni, astfel încât să se asigure popularea intestinului nostru cu microbii benefici vieţii. Ideal ar fi ca aceste iaurturi să fie fermentate în mod natural în casele noastre, dar cum foarte puţini dintre noi avem acces la laptele de capră proaspăt, atunci sunt de părere că iaurturile de capră care conţin aceste probiotice reprezintă o plasă de siguranţă demnă de luat în considerare. Până la urmă, nimeni nu deţine adevărul absolut, dar pe această cale le recomand întotdeauna părinţilor să se informeze temeinic pe subiectul nutriţiei sănătoase”, a declarat nutriționistul Dumitru Bălan, potrivit doctorulzilei.ro.