Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Adevărul pe care puţini îl cunosc despre măslinele negre

Adevărul pe care puţini îl cunosc despre măslinele negre

<1 minut de citit Publicat la 21:22 18 Apr 2018 Modificat la 21:22 18 Apr 2018
o_1cbcvt0b4182c1otl5pa2el11d08.jpg

Gustoase şi bogate în nutrienţi, măslinele nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră, mai ales că acestea contribuie la buna funcţionare a organismului: protejează venele și arterele, coboară hipertensiunea şi previn apariția cheagurilor de sânge.


Însă, ceea ce trebuie să ştiţi este că nu toate soiurile de măsline sunt sănătoase. Piaţa românească abundă de măsline negre, care, din păcate, sunt cele mai periculoase pentru sănătatea noastră, conform specialiştilor. În cele mai multe din cazuri, acestea nu sunt comercializate în stare naturală, cum am putea crede, ci sunt colorate artificial cu soluţii pe bază de fier.

Acestă realitate pe care comercianţii nu o recunosc, este confirmată de Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumator:"Măslinele negre, din păcate, sunt colorate artificial cu ajutorul a doi stabilizatori de culoare - gluconatul feros şi lactatul feros".

Măslina crudă este amară, îndeosebi dacă este verde, fiind necesară fermentarea fructelor pentru a le face comestibile (care se face,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Citește mai departe AICI și află ce virtuți surprinzătoare au măslinele negre și de ce e recomandat să le consumi zilnic

×
x close