Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Adevărul din spatele cerealelor de la micul dejun. O să mai mănânci?

Adevărul din spatele cerealelor de la micul dejun. O să mai mănânci?

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 12:25 29 Aug 2017 Modificat la 12:25 29 Aug 2017
o_1bomktgqt144d1c8018lr1b2a17458.jpg
Foto: pixabay.com

Nutriționistul Mihaela Bilic spune că tradiţionalul orez cu lapte este mai sănătos decât cerealele de la micul dejun pe care le consideră ''un marketing'' și despre care susține că nu au niciun avantaj nutrițional.

În plus, medicul a explicat și de ce au fost ele inventate de americani.

''Dulciurile făcute în casă nu fac niciun rău, dacă nu sunt consumate în exces, iar tradiţionalul orez cu lapte este mai sănătos decât cerealele. Sunt adeptă şi promovez gătitul în casă. Dar, să nu ne facem un obicei. O dată pe săptămână este mai mult decât echilibrat. Cerealele au fost inventate de americani când şi-au dat seama că trebuie să hrănească o naţie întreagă cu ceva ieftin. Atunci le-au expandat, au băgat în ele zahăr şi au devenit obligatorii la micul dejun. 

Nu au niciun avantaj. Pentru un copil, mai degrabă aş pune o felie de pâine cu unt şi gem, care în final ca număr de calorii face tot cât cerealele. Altfel, cerealele sunt un marketing. Trebuie să ne întoarcem la simplitate", spune Mihaela Bilic. 

×
x close