Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Adevărul despre proprietăţile cătinei din pieţe

Adevărul despre proprietăţile cătinei din pieţe

1 minut de citit Publicat la 18:12 29 Aug 2016 Modificat la 18:12 29 Aug 2016
buckthorn-87846_640.jpg
foto: pixabay.com

Începând cu sfârșitul lunii august, profită să culegi fructe de cătină albă sau să le cumperi ori de câte ori ai ocazia. Sunt o sursă extraordinară de vitamina C, E și A, exact ce ai nevoie pentru a-ți fortifica organismul la început de toamnă.

Sucul de cătină susține activitatea ficatului

Pentru a crește capacitatea de apărare a organismului, pentru a preveni bolile de ficat și pentru a scăpa în timp mai scurt de o enterocolită cum este cea de fermentație, bea suc de cătină preparat în casă.

Ca să faci suc proaspăt de cătină, este nevoie să zdrobești boabele cu o lingură de lemn, într-un vas de porţelan, până obții o pastă. Cel mai bine ar fi s-o consumi imediat. Dacă nu este posibil sau ai o cantitate prea mare de suc la final, pune-l într-un recipient închis la culoare, la frigider și bea-l în câteva zile. O altă variantă este să-l congelezi în recipient de plastic. În caz contrar, se oxidează și-și pierde din proprietățile nutritive.

De preferat, sucul de cătină se bea în combinație cu suc de morcov. La o jumătate de pahar de pahar de suc de morcov, 5 linguri de suc de cătină. Se ia de 3 ori pe zi, între mese.

Sucul de cătină și morcov luat chiar și de 6 ori pe zi te ajută să alungi gazele și balonarea cauzate de enterocolita de fermentație. Poți face și o cură cu pulbere de cătină timp de 7 zile în care iei câte o linguriță de 3 ori pe zi, la 1-2 ore după masă.

Cătina, în special siropul preparat din ea, alungă oboseala și crește imunitatea la bolile care apar la trecerea de la vară la toamnă, guturai și gripă. Aduce un plus de vitamine (A, B1, C, E), care stimulează pofta de mâncare.

Mai mult, pe clicksanatate.ro.

×
x close