Cu totii consideram ca dupa o dieta formata din mancaruri grase si grele, organismul are nevoie de o detoxifire. Nimic mai fals se pare.
”Detoxifierea e un proces care trebuie sa se produca continuu pentru ca permanent ne expunem factorilor toxici. Un suc din fructe nu poate sa faca acest lucru, e un element nutritional si atat. Clismele, hidrocolonoscopia, care e si riscanta nu vor face acest lucru.” spune Dr Ovidiu Penes, specialist age management, pentru Stirile ProTV.
Hidrocolonoscopia spre exemplu poate sa destabilizeze acest organ, insarcinat tocmai cu eliminarea deseurilor. Conf. dr Ion Daniel, sef sectie chirurgie spune: "Niste fantasmagorii se ambaleaza in niste pretentii noi si se incerca detoxifierea organismului. Oamenilor, nu mai alergati dupa iluzii!”
Ce inseamna, de fapt, detoxifierea? Fiecare celula vie este o fiinta completa. Are un mic aparat digestiv cu care se hraneste, un aparat respirator, unul excretor. O parte din aceste organe elimina deseurile care apar in urma oricarei activitati. Daca nu ar face asta, nu ar exista viata. Asadar detoxifierea, aceasta indepartare a reziduurilor, are loc permanent. Nu este nimic altceva decat igiena din interiorul organismului.