Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Adevărul despre ciocolată! Află ce tip are mai multe calorii!

Adevărul despre ciocolată! Află ce tip are mai multe calorii!

media_143679940564904200.jpg
15 Iul 2015   •   11:35

Ciocolată nu este doar o plăcere ci şi o sursă excelenţă de minerale, antioxidanţi şi acționează într-un mod tonic asupra sistemului nervos.

"O precizare merită făcută: indiferent de tipul de ciocolată conţinutul de calorii e acelaşi, în medie 540-560 cal/100g. E adevărat, ciocolată neagră (cu multă cacao) e mai concentrată în nutrienţi benefici, dar de îngrăşat îngraşă la fel! Boabele de cacao sunt cele care conţin multă grăsime şi calorii, de aceea ciocolată cu 80% cacao are peste 600cal/100g. O banală ciocolată cu lapte, cu nuci, alune sau stafide e la de calorică că o ciocolată cu 70% cacao. Dacă alegeţi ciocolată neagră pentru conţinutul de antioxidanţi e ok, dar dacă o mâncaţi crezând că nu îngraşă va păcăliţi.

Mâncaţi ciocolată care va place, nu e nevoie să o alegeţi pe cea amară că să nu va mustre conştiinţa:) Câtă vreme caloriile sunt cam aceleaşi în orice sortiment de ciocolată important e să va limitaţi la câteva pătrăţele, altfel îngraşă tare- chiar neagră şi amară de-ar fi!", scrie medicul nutriţionist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close