Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Adevărul despre cafeaua la ibric. O s-o mai bei preparată așa?

Adevărul despre cafeaua la ibric. O s-o mai bei preparată așa?

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 09:43 20 Iul 2017 Modificat la 09:43 20 Iul 2017
o_1blfbm9ji1b8p1snc1anj1nke1dhn8.jpg
Foto: pixabay.com

Cafeaua preparată la ibric poate creşte colesterolul, din cauza zaţului, iar cea mai bună modalitate de preparare e la filtru sau espressor, doctorulzilei.ro.

„Espressoul are o aromă foarte puternică, dar, contrar concepţiilor populare, nu are o cantitate mai mare de cofeină decât cea preparată la filtru, pentru că este preparată la abur”, explică nutriţionistul Eduard Adamescu.

Cafeaua solubilă sau nessul, cum e cunoscut, nu atacă inima aşa cum se spune, însă cafeaua obişnuită e o alegere mai bună. „Cafeaua solubilă nu are mai multă cofeină, însă se absoarbe mult mai repede, ceea ce creşte ritmul cardiac şi dă palpitaţii”, explică dr. Adamescu. 

×
Etichete: cafea
x close