![alerta meteo bucuresti 5 judete cod portocaliu vijelie grindina ploaie torentiale alerta meteo bucuresti 5 judete cod portocaliu vijelie grindina ploaie torentiale](https://www.antena3.ro/thumbs/landscape/2024/07/16/alerta-meteo-bucuresti-5-judete-cod-portocaliu-vijelie-grindina-ploaie-torentiale-913000.jpg)
Cafeaua preparată la ibric poate creşte colesterolul, din cauza zaţului, iar cea mai bună modalitate de preparare e la filtru sau espressor, doctorulzilei.ro.
„Espressoul are o aromă foarte puternică, dar, contrar concepţiilor populare, nu are o cantitate mai mare de cofeină decât cea preparată la filtru, pentru că este preparată la abur”, explică nutriţionistul Eduard Adamescu.
Cafeaua solubilă sau nessul, cum e cunoscut, nu atacă inima aşa cum se spune, însă cafeaua obişnuită e o alegere mai bună. „Cafeaua solubilă nu are mai multă cofeină, însă se absoarbe mult mai repede, ceea ce creşte ritmul cardiac şi dă palpitaţii”, explică dr. Adamescu.