Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Acesta este cel mai periculos aditiv din mâncarea pe care o consumaţi zilnic. Trebuie să vă feriţi de el

Acesta este cel mai periculos aditiv din mâncarea pe care o consumaţi zilnic. Trebuie să vă feriţi de el

O.P.
<1 minut de citit Publicat la 13:10 28 Aug 2014 Modificat la 13:10 28 Aug 2014
conserve.jpg
Daca ai obiceiul de a citi cu atentie etichetele produselor alimentare cumparate, cel mai probabil cuvantul "caragenan" nu ti-este strain.

Caragenanul, sau E407, este un aditiv alimentar cu rol de ingrosare, gelifiant, emulgator si umectant. Caragenanul se foloseste fel de fel de produse, de la inghetata la carne procesata, dar si in produsele special destinate vegetarienilor. Un regulament al Comisiei Europene arata ca substanta caragenan poate fi folosit ca aditiv alimentar. Insa acest lucru nu a oprit o companie de produse alimentare din SUA, WhiteWave Foods, sa renunte la folosirea caragenanului si sa militeze pentru interzicerea lui. Inaintea lor, compania producatoare de iaurturi Stonyfield Organic a decis la randul lor sa renunte la folosirea caragenanului.

Motivul? Tot mai multe voci, atat din randul expertilor, cat si din randul populatiei consumatoare, au atras atentia ca acest aditiv alimentar favorizeaza inflamarea tractului digestiv.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
Etichete: alimentatie diete
x close