Ce facem pentru a nu lua în greutate de sărbători: ”Nu este o tragedie dacă ați exagerat. Există o strategie”
Publicat acum 3 ore si 36 minute
Tradițioanala ciorbă este, de departe, cel mai dietetic aliment, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.
''Mâncarea tradiţională îngraşă dacă gătim după metode tradiţionale: cu foarte multă grăsime, cu multă prăjeală, ulei. Altfel, ciorba este cel mai dietetic şi echilibrat aliment, tocăniţa - pentru că are sos, înseamnă legumele şi carnea puse laolaltă, gătit tot în mediul umed, ceea ce face ca produsul să fie uşor de digerat.
Singurul lucru de care trebuie să ţinem cont este uleiul. Să fim foarte zgârciţi cu sticla de ulei. Într-o lingură de ulei avem 100 de calorii şi atunci toată porţia de tocăniţă nu are 100 de calorii, cât are o lingură de ulei", spune dr. Bilic.