Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Această afecțiune de care suferă 1 milion de români nu e luată în serios și nici tratată corect

Această afecțiune de care suferă 1 milion de români nu e luată în serios și nici tratată corect

<1 minut de citit Publicat la 11:59 17 Aug 2017 Modificat la 11:59 17 Aug 2017
o_1bnnmn8k7aveb93kf51ss49378.jpg

Studii medicale desfăşurate în rândul pacienţilor cu boli cronice au arătat că depresia influenţează negativ evoluţia acestor afecţiuni. În România, printre cele mai des întâlnite boli cronice se numără bolile cardiovasculare, bolile cronice renale, diabetul şi cancerul. Din datele reunite si analizate de Centrul Medical Bellanima, Reprezentant Naţional al European Depression Association (EDA), reiese că depresia netratată este un factor major de risc pentru aceste boli cronice şi contribuie direct la deteriorarea stării de sănătate a bolnavilor.

„În februarie 2017, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că depresia a devenit prima cauză de dizabilitate la nivel mondial, precizând totodată că între depresie şi sănătatea fizică există o relaţie de influenţare reciprocă”, a declarat CodruţŢonoiu, Manager general şi cofondator al Centrului Medical Bellanima. „Din aceste motive, credem că este nevoie de analize extinse, periodice, prin care să monitorizam cele mai recente studii şi recomandările autorităţilor naţionale şi internaţionale în domeniu. Prin analiza desfăşurată, ne-am propus să urmărim în ce mod intervine depresia în evoluţia unor categorii de boli cronice pentru a încuraja pacienţii să discute deschis cu medicii lor curanţi şi despre această posibilă interacţiune, dintre boala organică şi depresie, care poate duce la agravarea prognosticului.”

Detalii, pe doctorulzilei.ro

×
Etichete: depresie boala
x close