Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă 7 moduri prin care sabotezi neintenţionat orice încercare de a slăbi

7 moduri prin care sabotezi neintenţionat orice încercare de a slăbi

2 minute de citit Publicat la 14:53 04 Aug 2015 Modificat la 14:53 04 Aug 2015
slabeste.jpg
Faci totul cum trebuie, dar tot nu reuşeşti să dai jos kilogramele alea în plus? Nu e nimic în neregulă cu tine, din punct de vedere fizic, dar s-ar putea să îţi pui singură piedică. Iată cele mai comune modalităţi prin care îţi sabotezi orice dietă şi cum să le rezolvi:

1. Mănânci prea mult
Mâncatul sănătos nu înseamnă că este şi nelimitat. Nici măcar al fructelor. 
Rezolvare: Ţine evidenţa la ce mănânci. Ascultă-ţi corpul şi nu exagera cu porţiile. Asigură-te că mesele tale sunt echilibrate cu proteine, carbohidraţi şi grăsimi. 

2. Mănânci prea puţin
Există o problemă cu pierderea în greutate. Corpul tău are nevoie de energie pentru a opera. Dacă sari peste mese, corpul tău nu va primi necesarul pentru a fi eficient. 
Rezolvare: Mănâncă cel puţin trei mese echilibrate pe zi şi 2 gustări. Dacă mănânci ceva la fiecare câteva ore, metabolismul tău se pune în mişcare şi asta înseamnă că şi corpul tău primeşte energia pentru activităţile zilnice. 

3. "Doar o bucăţică"
Ştii exact la ce ne referim. Acele mici degustări pe care le faci când găteşti, când pregăteşti mesele copiilor, când treci prin bucătărie etc. Se adaugă la numărul total de calorii pe care le consumăm zilnic, chiar dacă la prima vedere pare "doar o bucăţică".
Rezolvare: Păstrează acest obicei doar pentru acele mâncăruri fără de care nu poţi trăi. 

4. Tehnologia te minte
Echipamentele de monitorizare fitness sunt peste tot, însă nu întotdeauna sunt folosite cum trebuie. Oamenii au obiceiul să se bazeze pe ele 100%, însă acurateţea lor nu este chiar aşa mare. Îţi oferă date despre corpul tău, dar nu îţi spune totul.
Rezolvare: Nu îţi trăi viaţa după numere. Dacă alergi jumătate de oră şi gadgetul tău îţi spune că ai ars 300 de calorii nu înseamnă că acum poţi consuma echivalentul a 300 de calorii. Nu ştii exact câte calorii ai ars şi s-ar putea să consumi mai mult decât are nevoie corpul tău. 

5. Cumperi mâncare care creează dependenţă 
Ştii foarte bine că dacă mănânci îngheţată nu te vei opri până nu termini toată cutia. Aşa că nu mai cumpăra îngheţată.
Rezolvare: Ţine în jurul tău mâncare sănătoasă. Celelalte lucruri păstrează-le pentru ocazii speciale şi nu cumpăra lucruri care te vor abate de la drumul tău. 

6. Nu bei suficientă apă
Hidratarea este incredibil de importantă. Mai mult, ştiai că foamea şi setea sunt deseori confundate? Uneori când stomacul tău îţi trimite semnale înseamnă că îţi e sete. Dacă tocmai ai terminat de mâncat şi ai impresia că organismul cere mai mult, înseamnă că are nevoie de apă pentru că acum trebuie să digere mâncarea. Apa ajută de asemenea corpul în mai multe procese printre care absorbţia de nutrienţi, consumarea de energie şi arderea grăsimilor.
Rezolvare: Ia o sticlă de apă cu tine oriunde te duci. Vezi cât poţi să bei într-o zi. O să fii surprins!

7. Nu dormi suficient
Lipsa somnului poate avea impact asupra mai multor aspecte ale vieţii, de la nivelul de concentrare până la pierderea în greutate. Somnul este necesar pentru sănătatea ta. Când eşti obosit eşti predispus să faci alegeri proaste în ceea ce priveşte mâncarea şi să te chinui în timpul exerciţiilor. 
Rezolvare: Timpul exact de somn de care ai nevoie depinde de la om la om. Cea mai bună modalitate să te asiguri că dormi mai mult este să te bagi în pat la aceeaşi oră în fiecare noapte şi să te trezeşti la aceeaşi oră în fiecare dimineaţă. Începe prin a aloca 8 ore de somn şi după ce ai făcut asta o perioadă vei ştii exact cât mai ai nevoie în plus pentru a funcţiona cum trebuie. 

×
Etichete: dieta
x close