Unele alimente pot să-ţi stârnească şi mai mult foamea, avertizează nutriţioniştii. Chiar dacă ai început ziua cu un mic dejun, pe parcursul zilei alegerile pe care le faci pot să-ţi provoace mai multă foame şi să fii tot mai tentată să optezi pentru alimente bogate în grăsimi şi prăjite, de genul fast-food, scrie eva.ro
"Unele alimente transmit un semnal ca acestea să fie imediat stocate ca grăsime, fără să fie luate în considerare ca sursă de energie", explică neurologul David Perlmutter, care este autorul cărţii "Brain Maker".
Alimentele de tip fast-food, intens procesate sau cele bogate în carbohidraţi simpli la care apelăm de regulă atunci când suntem stresate, deprimate sau foarte ocupate nu fac decât să genereze fluctuaţii mai ale glicemiei. Astfel, riscul de a ţi se face foame chiar dacă ai mâncat de puţină vreme este unul foarte ridicat, explică specialistul.
Iată care sunt cinci dintre alimentele care-ţi pot stârni şi mai mult foamea:
1. Fructele
Chiar dacă au o mulţime de nutrienţi, fructele nu-ţi astâmpără foamea şi nici nu vei reuşi să mănânci mai puţin optând pentru fructe, în special la micul dejun.
2. Iaurtul cu fructe
Consumând un iaurt cu fructe nu vei alunga senzaţia de foame, ci o vei stârni şi mai mult. Aceste iaurturi conţin o cantitate mare de zahăr şi nu-ţi vor da senzaţia de saţietate, deoarece sunt uşor de mâncat şi nu simţi că mesteci ceva, avertizează un medic nutriţionist. În schimb este de preferat să optezi pentru iaurtul grecesc simplu pe care să-l combini cu câteva nuci crude, seminţe de floarea-soarelui şi miere de albine. Acest iaurt conţine acid linoleic, o grăsime sănătoasă care te ajută să arzi grăsimile.
Continuarea pe eva.ro