Cum alegem suplimentele alimentare. Medic: ”Atenție, dacă nu suntem atenți la asta, pot face mai mult rău decât bine”
Publicat acum 10 ore si 13 minute
Unele alimente, oricât de proaspete şi de sănătoase ar fi, îşi pierd proprietăţile odată reîncălzite la microunde. Ba chiar devin toxice sau dau probleme digestive, potrivit Click.ro.
1. Omleta
2. Anumite legume (spanacul, sfecla roşie şi ţelina) - sub infuenţa încălzirii la microunde, nitraţii conţinuţi se transformă în nitrozamine, nişte substanţe cancerigene.
2. Ciupercile - dacă încălzeşti un orez cu ciuperci şi apoi îl mănânci, problema devine gravă, ciupercile putând cauza dureri de stomac şi balonare.
3. Cartofii - cei reîncălziţi îşi pierd gustul, dar şi proprietăţile.
4. Carnea de pui - proteinele din carne îşi schimbă compoziţia la microunde şi pot duce la probleme digestive.