Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce alimente să nu le încălzeşti la microunde. Poți să te îmbolnăvești

Ce alimente să nu le încălzeşti la microunde. Poți să te îmbolnăvești

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 08:56 25 Ian 2017 Modificat la 08:56 25 Ian 2017
o_1b7a6ht761hl2aln1qa8ve1c308.jpg
Foto: pixabay.com

Unele alimente, oricât de proaspete şi de sănătoase ar fi, îşi pierd proprietăţile odată reîncălzite la microunde. Ba chiar devin toxice sau dau probleme digestive, potrivit Click.ro.

1. Omleta
2. Anumite legume (spanacul, sfecla roşie şi ţelina) - sub infuenţa încălzirii la microunde, nitraţii conţinuţi se transformă în nitrozamine, nişte substanţe cancerigene.
2. Ciupercile - dacă încălzeşti un orez cu ciuperci şi apoi îl mănânci, problema devine gravă, ciupercile putând cauza dureri de stomac şi balonare. 
3. Cartofii - cei reîncălziţi îşi pierd gustul, dar şi proprietăţile. 
4. Carnea de pui - proteinele din carne îşi schimbă compoziţia la microunde şi pot duce la probleme digestive.
 

×
x close