Unele dintre cele mai mari descoperiri s-au întâmplat în urma unor accidente, lucru valabil şi în cazul mâncării, scrie
eva.ro.Greşelile sau, cu alte cuvinte, eşecurile, au, paradoxal, o componentă de surpriză care le pot transforma în exact opusul lor: descoperiri uimitoare.
Iată câteva dintre ele: 1. CRÊPES SUZETTEÎn 1896, chelnerul de 16 ani Henri Charpentier a încercat să stingă o tigaie care luase foc cu o clătită. S-a întâmplat chiar în ziua în care Prinţul de Wales, aflat în vizită la Café de Paris din Monte Carlo, a cerut un desert special realizat doar pentru el. Henri a aprins din întâmplare o tigaie cu alcool şi, acţionând rapid, a aruncat o clătită în ea.
Prinţul s-a îndrăgostit pe loc de desertul inedit şi i-a cerut lui Charpentier numele clătitei, care a ajuns să fie botezată pe loc Crêpe Princess. Însă viitorul rege Eduard a cerut, ulterior, schimbarea numelui clătitei în Suzette, numele iubitei sale din acea perioadă.
2. TARTA TATINDesertul întors cu faţa în jos a luat naştere după ce a fost uitat în cuptor. Întâmplarea a avut loc într-un hotel din Franţa secolului 19, deţinut de surorile Stéphanie şi Caroline Tatin. Stéphanie gătea o tartă cu mere, pe care a copt-o, din întâmplare, prea mult, şi în încercarea de a o salva, i-a adăugat încă un strat de aluat deasupra.
Citeşte articolul complet pe eva.ro