1. Avocado - Adaugă puțin avocado în sandviș sau în salata de spanac pentru a crește cantitatea de grăsimi bune din dieta pe care o urmezi.
2. Somonul - Foarte bogat în omega 3, somonul reduce nivelul tensiunii arteriale și ajută la coagularea sângelui.
3. Semințele de in - Conținutul ridicat de acid linolenic alfa a reușit să transforme această plantă antică - inul - într-un aliment modern miraculos.
4. Soia - Soia poate scădea nivelul colesterolului și pentru că este săracă în grăsimi saturate, este o sursă bună de proteine într-o dietă pentru persoanele care au probleme cu inima.
5. Uleiul de măsline - Bogat în grăsimi mononesaturate, uleiul de măsline scade colesterolul și reduce riscul apariției bolilor de inimă.
6. Spanacul - Spanacul te ajută să-ți menții sănătatea inimii datorită conținutul de luteină, folați, potasiu și fibre. În general, creșterea consumului de verdețuri este benefică pentru inima ta.
7. Fructele cu coajă lemnoasă - Bogate în acizi grași omega 3, grăsimi mono și polinesaturate, fructele precum alunele, nucile sau migdalele sunt benefice pentru sănătatea inimii. De asemenea, introducerea lor în dietă înseamnă creșterea caltității de fibre.
8. Fructele de padure - Afinele, zmeura, căpșunele, indiferent de ce preferi, au proprietăți antiinflamatorii și reduc riscul apariției bolilor de inimă și cancerului.
9. Fulgii de ovăz - Îți poți începe ziua cu un bol de fulgi de ovăz. Conțin acizi grași omega 3, folați și potasiu. Sunt o sursă bună de fibre, scad nivelul colesterolului "rău" și te ajută să-ți menții arterele sănătoase.
10. Leguminoasele - Lintea, năutul și fasolea sunt o sursă importantă de fibre. De asemenea, leguminoasele conțin acizi grași omega 3, calciu și fibre solubile, necesare pentru a avea o inimă sănătoasă.