Antena 3 CNN Life „Un miracol”. O femeie cu două utere a născut gemeni, câte unul din fiecare pântec

„Un miracol”. O femeie cu două utere a născut gemeni, câte unul din fiecare pântec

GettyImages-1451138327
O femeie cu o afecțiune rară, având două utere, a născut gemeni, câte unul din fiecare pântec. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    02 Oct 2024   •   20:48

O femeie cu o afecțiune rară, având două utere, a născut gemeni, câte unul din fiecare pântec, într-un spital din nord-vestul Chinei, potrivit oficialilor din domeniul sănătății și a presei de stat, citată de CNN.

Mama, identificată doar după numele de familie Li, a adus pe lume un băiat și o fată prin cezariană, a anunțat Spitalul Popular din Xian, numind acest caz „unul la un milion”.

„Este extrem de rar ca gemenii să fie concepuți în mod natural în fiecare cavitate a uterului și chiar mai rar ca aceste sarcini să fie duse la termen”, a spus spitalul pe contul său oficial de pe platforma de social media Weibo, pe 18 septembrie. 

Potrivit reprezentanților spitalului, proaspăta mamă s-a născut cu două coluri uterine și două utere. Aceasta este o afecțiune foarte rară numită „uter didelf” sau „uter dublu” (o malformație congenitală rară), care se întâlnește la aproximativ una din 2.000 de femei.

Povestea ei a captivat rețelele sociale chineze și a devenit un subiect în tendințe, cu peste 50 de milioane de vizualizări în ultimele zile, mulți utilizatori împărtășind mesaje de uimire. 

„Este un miracol!” a scris un utilizator, în timp ce altul a spus: „Ce norocoasă este!”. Unii și-au exprimat îngrijorarea față de mamă, un alt utilizator scriind „trebuie să fi fost greu și periculos pentru ea!” 

Povestea lui Li are acum un rezultat fericit având în vedere că a născut în astfel de condiții, spitalul dezvăluind că a întrerupt o sarcină în trecut.

Însă în luna ianuarie, Li a rămas din nou însărcinată și a descoperit în timpul unei ecografii timpurii că nu aștepta doar un copil, ci gemeni – câte unul în fiecare uter. După o monitorizare medicală „strictă”, ea a născut „cu succes” un băiat de aproximativ 3,7 kilograme și o fată de 3,1 kilograme, a spus spitalul.

 

×
Subiecte în articol: China sarcina nastere frați gemeni
Citește mai multe din Life
» Vezi toate știrile din Life
Cele mai noi știri
Parteneri
x close