Problemele legate de alimentaţie apar în momentul în care creierul şi corpul nu comunică eficient, iar creierul nu produce o cantitate suficientă de substanţe chimice pentru a ne satisface pofta de mâncare, spune medical Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie, membră a Societăţii Regale de Medicină.
Specialista britanică recomandă persoanelor care tind să mănânce compulsiv să ia aminte la factorii declanşatori, dacă nevoia intervine la supărare sau din plictiseală. E important să ne gândim cu ce altceva am putea înlocui alimentele – un hobby nou, o carte sau chiar cu treburi gospodăreşti.
Atunci când alegem alimentele ar fi bine să optăm pentru carbohidraţi complecşi nerafinaţi, proveniţi din orez, cartofi, grâu, secară, orz, ovăz. Aceştia ne pot ajuta la menţinerea în echilibru a zahărului în sânge, pentru a nu avea poftă de mâncare, potrivit adevarul.ro.