Antena 3 CNN Life Un bărbat a îngropat 5 cufere cu comori de peste 2 milioane de dolari și a strecurat indicii într-o carte. Cine le găsește le păstrează

Un bărbat a îngropat 5 cufere cu comori de peste 2 milioane de dolari și a strecurat indicii într-o carte. Cine le găsește le păstrează

D.C.
2 minute de citit Publicat la 14:22 23 Noi 2024 Modificat la 14:30 23 Noi 2024
colaj foto cu un barbat si o comoara
Jon Collins-Black a ascuns 5 cufere cu comori de 2 milioane de dolari în SUA FOTO: Jon Collins-Black

Un antrepenor american a visat încă din copilărie să găsească o comoară, iar pentru că acum a ajuns să-și permită, a ascuns el cinci cufere în toată țara și așteaptă ca oamenii să le descopere.

Jon Collins-Black, muzician și antreprenor din California, a declarat pentru Business Insider că a investit din timp în bitcoin, iar in timpul pandemiei i-a venit ideea de a îngropa comori și apoi să le dea indicii oamenilor care vor să le caute, sperând în același timp să le placă procesul.

Collins-Black a spus că cinci cufere - unul mare și patru mai mici - sunt ascunse în SUA.

El a precizat că niciunul nu a fost îngropat sau plasat pe vreun teren privat și că accesul la cufere nu implică riscuri sau cascadorii periculoase.

A dat toate indiciile necesare pentru găsirea comorilor într-o carte numită „There's Treasure Inside”. Însă cartea trebuie citită cu atenție, iar cel care o face trebuie să aibă o minte ascuțită și imaginație.

Collins-Black spune că majoritatea pieselor comorilor au fost achiziționate la licitații și prin intermediul unor comercianți de valori, în ultimii cinci ani. Comorile includ un bitcoin Casascius (primul bitcoin fizic realizat vreodată), un smarald verde columbian, o carte Pokémon Shining Charizard din 2002, antichități dintr-un naufragiu și paharul lui George Washington. El a prezentat toate chitanțele jurnaliștilor de la Business Insider, care au confirmat valoarea. 

Antreprenorul spună, însă, că valoarea comorilor ar putea să crească, având în vedere că o serie de bunuri au rețuri fluctuante, așa cum este bitcoinul.

La momentul la care au fost ascunse, acestea valorau între 2 și 3 milioane de dolari, dar în câțiva ani ar putea să valoreze mult mai mult - chiar și 10 milioane de dolari, dacă nu sunt descoperite în următorii 5-7 ani.

Collins a spus că a ascuns bine comorile, dar nu atât de bine încât să nu poate fi găsite niciodată. De asemenea, s-a gândit destul de mult și la valoare și a decis să nu fie una uriașă: „Nu am vrut ca oamenii să înnebunească de tot”.

Toate cele cinci cufere sunt, de fapt, cutii puzzle, dar Collins-Black a spus că oamenii vor primi instrucțiuni de deschidere, astfel încât să nu fie nevoiți să le distrugă.

Doar el știe unde sunt cuferele, așa că niciun membru al familiei și nici editorul cărții nu pot oferi vreun indiciu. El a plasat cuferele în toată țara, în timpul călătoriilor sale.

Vânătorile de comori au captat atenția și imaginația oamenilor, iar în SUA chiar există și o aplicația specială.

În 2010, colecționarul de artă Forrest Fenn a ascuns un cufăr plin cu aur, bijuterii și alte obiecte de valoare, în Munții Stâncoși, iar Collins-Black a fost unul dintre vânători, dar n-a avut suuces. Această comoară a fost descoperită după 10 ani, în 2020 .

Collins-Black spune că iși dorește ca oamenii să-i găsească comorile și dacă acest lucru nu se va întâmpla în 8-10 ani, va oferi mai multe indicii.

 

×
x close