Antena 3 CNN Life Trucuri practice de la bunici: de ce se ţin ouăle în sare şi cum evităm fărâmiţarea pâinii

Trucuri practice de la bunici: de ce se ţin ouăle în sare şi cum evităm fărâmiţarea pâinii

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 14:54 25 Oct 2017 Modificat la 14:54 25 Oct 2017
o_1bt9m4f84hh01ene1siu189is358.jpg
Foto: pixabay.com

Cei care şi-au petrecut copilăria alături de bunici ştiu cât de importante sunt sfaturile pline de înţelepciune ale acestora. De la evitarea fărâmării pâinii, curăţarea arsurii de pe tăvi sau păstrarea ouălor proaspete, pentru fiecare problemă apărută aceştia găseau câte o soluţie. 

Astfel, pentru a vă asigura că pâinea proaspătă nu se fărâmiţează când o taiaţi, treceţi cuţitul mai întâi prin apă clocotită. Ştergeţi lama şi tăiaţi felii netede, potrivit adevarul.ro.

Totodată, adăugaţi sare în apa în care fierbeţi ouăle pentru a împiedica scurgerea albuşului. Chiar dacă se vor crăpa, sarea va împiedica scurgerea albuşului din ouă. În plus, nu va schimba gustul acestora.
 

×
Etichete: trucuri
x close