Datorită mirosului plăcut, bradul natural este opțiunea preferată de mulți români pentru decorarea casei de Crăciun, în defavoarea celui artificial.
Cu toate acestea, este important de știut că bradul natural are nevoie de o atenție deosebită, astfel încât să se mențină proaspăt cât mai mult timp.
Tăierea corectă: Primul pas care contribuie la prelungirea duratei de viață a bradului natural de Crăciun are legătură cu momentul în care îl cumpărăm din magazin. Astfel, pe lângă bogăția ramurilor, trebuie să ne asigurăm că acesta este tăiat corect.
Dacă tăierea a fost făcută în prealabil, este important să-i cerem vânzătorului să taie încă un centimetru de pe partea de jos a trunchiului, pentru a asigura o mai bună absorbție a apei.
Citește și: Idei de cadouri de Secret Santa pentru femei. Alegeri cu care nu ai cum să dai greș
Totodată, un truc care ne ajută să alegem cel mai sănătos brad din magazin presupune ruperea unei crenguțe mici. La atingere, acele trebuie să fie flexibile și fixe. Dacă acestea se desprind ușor, înseamnă că bradul se va usca rapid.
Suport cu apă: Imediat ce l-am adus acasă, bradul trebuie să fie poziționat într-un suport special, care permite umplerea cu apă. Este important ca apa din suport să fie verificată zilnic, iar nivelul să fie completat atunci când este necesar. Un brad bine hidratat va rezista mai mult. Se recomandă și pulverizarea periodică a bradului cu apă, pentru a menține umiditatea și prospețimea.
Sursele de căldură, un pericol: Sursele de căldură din casă îi fac un mare rău bradului, fiind importantă evitarea poziționării lui în dreptul caloriferelor/sobelor/radiatoarelor, pentru a preveni uscarea rapidă a acelor.
Exces de căldură: Plasarea bradului într-o cameră răcoroasă, cu o temperatură moderată, este un alt aspect important. De asemenea, un umidificator va ajuta foarte mult ca bradul să rămână proaspăt cât mai mult timp. Totodată, bradul trebuie să fie ferit de lumina soarelui sau a becurilor puternice, care, de asemenea, îl pot usca.